17 Nisan 2012 Salı

KAKAOLU ÇİLEKLİ RULO PASTA








MALZEMELER
6 Yumurta
yarım su bard şeker
1 su bard un 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
KREMASI 
1 paket kakaolu pasta kreması 
süt
çilek
ÜSTÜ İÇİN
glazür çikolata
YAPILIŞI
Yumurta ve şekerimizi iyice çırpıyoruz,un vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip karıştırıyoruz..
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize incecik yayıp 170 derece fırında 10 -15 dk pişiriyoruz..
fırında fazla kalırsa sertleşir ve rulo yaparken çatlamalar olur bu yüzden kabardığı an çıkarmak gerekir..
fırından alıp yavaşça yağlı kağıttan ayırıp rulo yapıp 10 dk dinlendiriyoruz..
pasta kremamızı hazırlayıp kekimizin üstüne yayıyoruz..
çileklerimizide yerleştirip çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz..
streç film ile kaplayıp yaklaşık 3-4 saat buz dolabında bekletiyoruz..
servis yapmadan önce glazür çikolatamızı eritip üstünü süslüyoruz ..
dilimleyerek servis yapıyoruz..

NOT:glazür çikolatayı büyük marketlerde bulabilirsiniz ..


AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..