10 Mart 2012 Cumartesi
PANKEK PASTA
MALZEMELER
PANKEK İÇİN
2 su bard süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
yarım çay bard sıvı yağ
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
1 su bard süt
1 su bard su
2 yemek kaşığı kakao
50 gr margarin
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
ARASI İÇİN
2 paket krem şanti
2 su bard süt
çilek muz
YAPILIŞI
pankek için malzemeleri karıştırma kabına alıp mikserle iyice çırpıyoruz,yağsız ortaboy tavamıza 1.5 kepçe kadar döküp pişiriyoruz,soğumaya bırakıyoruz,krem şantimizi hazırlıyoruz,
çikolata sosumuzun malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz kvamı koyulaşmaya başlayınca margarini ekleyip ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz,üstünde kabuklanma olmaması için sık sık karıştırıyoruz,
pankeklerimizi servis tabağımıza alıp arakatlarına krem şanti dilimlenmiş muz ve çilek ekleyip diğer kat pankekimizi üstüne kapatıyoruz,pankekler bitinceye kadar işlemi tekrarlıyoruz..
soğuyan çikolata sosumuzuda en üst katına döküp buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip servis yapıyoruz,
dilerseniz resimdeki gibi çikolata sosu olmadanda servis yapabilirsiniz..
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..