11 Mart 2012 Pazar

BEBEKLİ DOĞUMGÜNÜ PASTASI

MALZEMELER
2 ADET PANDİSPANYA İÇİN
2 su bard.süt
2 su bard.şeker
6 adet büyük yumurta
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
un (yaklaşık 4 bardak kadar çok koyu yada cıvık olmayacak)

KREMA İÇİN
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 bardak şeker
4 bardak süt

İÇ MALZEME
dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz ben muz ve çilek kullanmıştım

ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
1 bardak süt
süsleme şekerleri

dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben şeker hamuru ve yenilebilir simlerde kullanmıştım.

NOT:PASTANIN KEKİ 1 GECE ÖNCE HAZIRLANMALIDIR ŞEKİL ALMASI İÇİN EN AZ 6-8 SAAT DOLAPTA BEKLETİLMESİ UYGUN OLUR ÜST SÜSLEMESİNİ AYNI GÜN YAPABİLİRSNİZ.

YAPILIŞI
şeker ve yumurtaları iyice çırpıyoruz,kekin diğer malzemelerinide ilave ederek karıştırıyoruz ve aynı büyüklükte iki fırın kabına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içi pişinceye kadar pişiriyoruz
pişen keklerimizi soğumaya bırakıyoruz

etek şeklini vereceğimiz derin bir cam kase alıp içini streç folyo ile kaplıyoruz ikiye kestiğimiz keklerden birini kasenin içine yerleştiriyoruz,hazırladığımız kremayı bir kepçe içine döküyoruz ve meyveleri ilave ediyoruz
en son katımıza kek kalacak şekilde bir kat krema bir kat kek ve meyveleri yerleştirip streç folyo ile iyice sarıp buzdolabında bir gece bekletiyoruz

hazır olan pastamızı serviz tabağına ters çevirip folyodan ayırıyoruz,bebeğimizin ayaklarını streç folyoya sarıp pastanın ortasına yerleştirin,hazırladığımız krem şantiyle sıkma torbası yada şırınga yardımıyla pastayı süslüyoruz,süsleme şekeri ve pullarla son şekillerini verip servise hazırlıyoruz

çocukların mutluluğunu görünce bu zahmetinize değecek :)



AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..