2 ADET PANDİSPANYA İÇİN
2 su bard.süt
2 su bard.şeker
6 adet büyük yumurta
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
un (yaklaşık 4 bardak kadar çok koyu yada cıvık olmayacak)
KREMA İÇİN
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 bardak şeker
4 bardak süt
İÇ MALZEME
dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz ben muz ve çilek kullanmıştım
ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
1 bardak süt
süsleme şekerleri
dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben şeker hamuru ve yenilebilir simlerde kullanmıştım.
NOT:PASTANIN KEKİ 1 GECE ÖNCE HAZIRLANMALIDIR ŞEKİL ALMASI İÇİN EN AZ 6-8 SAAT DOLAPTA BEKLETİLMESİ UYGUN OLUR ÜST SÜSLEMESİNİ AYNI GÜN YAPABİLİRSNİZ.
YAPILIŞI
şeker ve yumurtaları iyice çırpıyoruz,kekin diğer malzemelerinide ilave ederek karıştırıyoruz ve aynı büyüklükte iki fırın kabına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içi pişinceye kadar pişiriyoruz
pişen keklerimizi soğumaya bırakıyoruz
etek şeklini vereceğimiz derin bir cam kase alıp içini streç folyo ile kaplıyoruz ikiye kestiğimiz keklerden birini kasenin içine yerleştiriyoruz,hazırladığ
en son katımıza kek kalacak şekilde bir kat krema bir kat kek ve meyveleri yerleştirip streç folyo ile iyice sarıp buzdolabında bir gece bekletiyoruz
hazır olan pastamızı serviz tabağına ters çevirip folyodan ayırıyoruz,bebeğimizin ayaklarını streç folyoya sarıp pastanın ortasına yerleştirin,hazırladığımız
çocukların mutluluğunu görünce bu zahmetinize değecek :)
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..