MALZEMELER
300 gr dana kuşbaşı
1 Kutu konserve barbunya
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
tereyağı
kekik
pul biber
karabiber
kaşar peyniri (isteğe göre)
YAPILIŞI
Etlerimizi küçük parçalara ayırıp tenceremize alıyoruz yarım çay bardğı kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz,
ayrı bir tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip ince doğranmış soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz,hafif kavrulunca içine baharat tuz ve etlerimizide ilave edip kavurmaya devam ediyoruz,minik doğranmış havuç patates barbunya ve sarımsağıda ilave edip 10 dk daha kavurup ocaktan alıyoruz,
yemeğimizi fırın kaplarına eşit bir şekilde dağıtıyoruz,
salçamızı sıcak suda çözüyoruz,iyice sulandırıp fırın kaplarımızın üstüne paylaştırıyoruz.
en son 1 çay kaşığı büyüklüğündeki tereyağımızıda kaplara ilave edip fırına alıyoruz,20 dk kadar pişiriyoruz..
dilerseniz fırından almadan önce yemeklerin üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip 2 dk bekletip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..