18 Mart 2012 Pazar

FISTIKLI TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER
1 lt süt
yarım paket margarin
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
vanilya
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 su bard toz fıstık
YAPILIŞI
Margarin hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz,koyulaşınca margarinide ilave edip ocaktan alıyoruz,
mikserimizle yaklaşık 10 dk çırpıyoruz,2 yemek kaşığı kadar fıstık ilave edip karıştırıyoruz.
ıslattığımız mini silikon kalıplara dolduruyoruz veya tatlı kaşığı yardımıyla yine ıslattığımız cam tepsimize alıp 3 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
dolaptan alınca geniş bir tabağa fıstığımızı alıp her dilimi iyice fıstığa buluyoruz,dilerseniz ortasına fındık koyup farklı sunabilir yada truffle kağıtlarına bırakıp servis yapabilirsiniz..

AFİYET OLSUN ..

1 yorum:

butik pasta tasarım..