18 Mart 2012 Pazar

PRATİK SOSLU TAVUK EKMEK

Bayat ekmeklerle yapabileceğiniz pratik bir tarif...

MALZEMELER
1 adet bayat ekmek
4 adet tavuk baget,but veya 1 adet göğüs
tuz,karabiber
defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet havuç

sosu için
2 yemek kaşığı salça
1 su bard su
karabiber,tuz,kimyon
sıvı yağ
2 diş sarımsak
2 su bard yoğurt
YAPILIŞI
Tavuklarımızı kaynar suda 5 dk kaynatıp suyunu döküyoruz,üstüne ikinci defa su alıp içine tuz 1 adet defne yaprağı 1 havuç ve 2 diş sarımsağı dilimleyip ilave ediyoruz, pişinceye kadar kaynatıyoruz.
 bayat ekmeklerimizi önceden küçük parçalara ayırıp fırında 10 dk kızartıp kurutuyoruz.(veya daha önceden dilimleyip açık alanda kurutabilirsiniz)
tavamıza 2 yemek kaşığı kadar yağı alıp salçamızı kavuruyoruz,1 bardak suyumuzu tuz,sarımsak ve baharatlarımızıda ekleyip pişiriyoruz.
yoğurdu çırpıp ezilmiş  sarımsak ilave ediyoruz.
kuruttuğumuz ekmeklerimizi servis tabağına alıp üstüne 1,5 kepçe kadar tavuk suyu ve yoğurt ekliyoruz, üstüne parçalanmış tavuklarımızdan bırakıp en son salçalı sos döküp servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..