22 Mart 2012 Perşembe

KEKİKLİ SARIMSAKLI KEPEK EKMEĞİ


MALZEMELER
1 su bard su
1 su bard süt
yarım paket yaş maya 
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
aldığı kadar kepekli un
YAPILIŞI
Mayamızı ve tuzu ılık sütte eritiyoruz karıştırma kabına alıyoruz,ezilmiş sarımsak kekik ve unumuzu ekleyip yoğuruyoruz,yumuşak bir hamur elde edince mayalanmaya bırakıyoruz,2 saat mayalanması gerekir,
hamurumuza şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsimize alıyoruz 170 derece fırında iyice pişiriyoruz,
fırından alıp soğutuyoruz.dilimleyip servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..