MALZEMELER
1 Su bard yeşil mercimek
2 su bard pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı salça
100 gr tereyağı
yarım çay bard sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI
mercimekleri ustüne sıcak su alıp pişmeye bırakıyoruz..kontrol edip yumuşadığını anladığımızda ocaktan alıp süzüyoruz,tenceremize tereyağı ve margarini ekleyip salçamızı ilave edip kavuruyoruz,bulgurumuzuda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
5 dk kavurup mercimeklerimizi ekliyoruz 5 dk daha kavurup tuzunu koyup üstünü geçecek kadar sıcak su ilave önce yüksek ateşte daha suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyoruz,,
bazı bulgurlar fazla su gerektirebilir kontrollü bir şekilde suyunu arttırabilirsiniz..
AFİYET OLSUN ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..