23 Mart 2012 Cuma

TAVUK NUGGET




MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
1 su bard süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
yarım su bard.kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
ÜSTÜ İÇİN
galeta unu
1 adet yumurta
sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü haşlayıp doğrayıcıdan geçiriyoruz,
tenceremize tereyağını alıp unumuzu kavuruyoruz,sütüde ilave edip koyu bir sos hazırlıyoruz
sosumuz iyice soğuduğunda tavuklarımıza ilave ediyoruz.baharatları tuz kaşar rendesi ve ezilmiş sarımsağıda ilave edip koyu bir hamur yoğuruyoruz
hamurumuza elimizle şekil verip önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartıyoruz,
NOT:malzemeler karıştırılırken soğumuş olmasına dikkat edin aksi halde hamura şekil veremezsiniZ,gerekirse buzlukta 10 dk bekletin..
eğer hamur cıvık oldusa 1 yemek kaşığı galeta unu ilave edebilirsiniz..

AFİYET OLSUN..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..