22 Mart 2012 Perşembe

KEPEK EKMEĞİ

KEPEK EKMEĞİ
2 su bardağı su 
yarım paket yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz 
aldığı kadar kepekli un 
YAPILIŞI
Suyumuzu ılıtıp mayayı ve tuzu içinde eritiyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.
ölçülü bir şekilde unumuzu katıp yoğuruyoruz,yumuşak bir hamur elde edip mayalanması için ılık bir otamda ağzı kapalı bir şekilde bekletiyoruz,en az 2 saat mayalanması gerekmektedir,
mayalanan hamurumuza dilediğimiz gibi şekillendirip tepsimizde yarım saat bekletiyoruz 170 derece fırında iyice pişiriyoruz,
ben bazılarına susam ve yumurta kullandım dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz..
ilk sıcaklığı gidince dilimleyerek servis yapın ,

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..