MALZEMELER
4 yumurta
1 su bard.süt
1 su bard.su
1.5 su bard.şeker
yarım su bard sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
KREMASI İÇİN
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 bardak şeker
4 bardak süt
(üşenen arkadaşlar hazır puding de kullanabilir vanilyalı olması şartıyla:))
içine dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz muz veya çilek en uygunudur
ÜSTÜ İÇİN
2 paket dilediğiniz renklerde şeker hamuru yenilebilir sim ve bebeğimiz
YAPILIŞI
öncelikle kekimizi hazırlıyoruz,
şeker ve yumurtaları iyice çırpıp içine diğer malzemeleri karıştırıp yağlanmış veya yağlı kağıt kaplanmış kare fırın tepsisine döküyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında içi pişinceye kadar bekletiyoruz
aynı zamanda kremeyı pişirip soğumaya bırakıyoruz,soğuyan kremamızdan 1 küçük kase ayırıyoruz
pişen kekimizi ortadan 2 eşit parçaya ayırıp içini krema ve meyvelerle dolduruyoruz ve diğer kekimizi üstüne kapatıyoruz,ayırdığımız kremayı kekin üstüne çok ince bir tabaka olacak şekilde sürüyoruz bunun amacı şeker hamurunun keke kolayca yapışmasını sağlamak
şeker hamurumuzu merdane yardımıyla kekten daha büyük ve pürüzsüz olacak şekilde dikkatlice açıp kekimizi kaplıyoruz,şeker hamurundan bebeğimizin yatağını yastığını dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz resimdeki gibi bebeğimizi ortasına yerleştirip üstünü tekrar şeker hamuruyla kaplayıp simlerle süslüyoruz ..
farklı güzellikte bir sunum yine farklı bir mutluluk :)
MUTLU YILLAR :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..