18 Mart 2012 Pazar

ÇİLEKLİ TART

MALZEMELER
3 su b.un
125 gr.margarin
2 yumurta
1 su b.pudra şekeri
1 çay k.kabartma tozu
Kreması için:
2.5 su b.süt
2 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 tatlı k.vanilya
1 poşet toz şanti
1 su b.süt
Üzeri için:
çilek

yapılışı :
Tartın hamuru için karıştırma kabına un, kabartma tozu ve pudra şekerini alarak karıştırın. Ortasını açarak içine margarin ve yumurtayı alarak ortadan itibaren karıştırın.Eğer kıvamı koyu olursa soğuk su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru merdane ile açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Çatalla deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

Kreması için tencereye süt, un, nişatsa ve vanilyayı alarak çırparak pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca çırpılmış krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.
Pişip ilk sıcaklığı çıkan tartın üzerine kremayı yayın. Üzerini çilek ile süsleyerek soğutup servis yapın.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..