MALZEMELER KEKİ İÇİN(35 40 ADET) 4 Adet yumurta 1.5 su bard şeker 1 Su bard süt 1 su bard su 1 çay bard nişasta 1 paket kabartma tozu 3 su bard un 1 paket vanilya 1 çay bard sıvı yağ ISLATMK İÇİN SÜT KREMASI İÇİN 3 su bard süt 3 yemek kaşığı un 50 gr margarin 3.5 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya üstü için meyve hindistan cevizi
YAPILIŞI Yumurta ve şekeri yaklaşık 15 dk çırpıyoruz un nişasta kabartma tozu vanilyayı eleyerek karıştırıyoruz diğer malzemeleride karıştırıp çırpıyoruz yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsimize alıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 -40 dk pişiriyoruz.. kremamızın malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz fırından aldığımız kek soğuduğunda kare şekilde kesip tepsimize yerleştiriyoruz sütle ıslatıyoruz,sıkma torbası yardımıyla kremamızı üstüne alıp süsleme malzemelerimizle süslüyoruz 1 saat buz dolabında beklettikten sonra servis yapıyoruz.. 1 yemek kaşığı hindistan cevizini kırmızı gıda boyasıyla renklendirip 3 yemek kaşığı normal hindistan ceviziyle harmanladım üst süslemesi için kullandım ,bu şekilde kapalı bir cam kavanozda muhafaza edebilir farklı süslemeler içinde kullanabilirsiniz..
AFİYET OLSUN..
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..