MALZEMELER
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
tuz
alabildiği kadar un
kızartmak için sıvı yağ
peynir
YAPILIŞI
yumurta sıvıyağ yoğurt ve tuzumuzu karıştırma kabına alıp çırpıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz un ve kabartma tozunuda ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde koparıp merdaneyle açıyoruz ve üst üste koyuyoruz.
buzdolabında 15 dk bekletip tek parça halinde merdaneyle açıyoruz ,aralıklı olarak peynir yerleştirip yarısını üstüne katlıyoruz bardak veya kalıp yardımıyla kesip kızdırılmış bol yağda her iki tarafınıda kızartıyoruz.
dilerseniz içi boş olarakta kalıplarla kesip kızartıp servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN ..
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
tuz
alabildiği kadar un
kızartmak için sıvı yağ
peynir
YAPILIŞI
yumurta sıvıyağ yoğurt ve tuzumuzu karıştırma kabına alıp çırpıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz un ve kabartma tozunuda ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde koparıp merdaneyle açıyoruz ve üst üste koyuyoruz.
buzdolabında 15 dk bekletip tek parça halinde merdaneyle açıyoruz ,aralıklı olarak peynir yerleştirip yarısını üstüne katlıyoruz bardak veya kalıp yardımıyla kesip kızdırılmış bol yağda her iki tarafınıda kızartıyoruz.
dilerseniz içi boş olarakta kalıplarla kesip kızartıp servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..