21 Mart 2012 Çarşamba
PRÖFİTEROLLÜ PASTA
MALZEMELER
KEKİ İÇİN
1 su bard.süt
3 yumurta
1 su bard şeker
yarım çay bard.sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
un
kabartma tozu
vanilya
PRÖFİTEROL İÇİN
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
KREMA İÇİN
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
1 paket hazır çikolata sosu
krem santi
süt
YAPILIŞI
kekimizi hazırlayıp pişiriyoruz,
Ufak bir tencere ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
Sürekli karıştırmanız yorucu olucaktır ama hamurun kaliteli olması için bunu yapmaya özen gösterin. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurun soğumasını bekleyin.
Hamuru dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamura eklemeniz gerekiyor. Burda dikkat etmeniz gereken şey 3 yumurtayıda kırıp hamura yedirmeye çalışmayın bu işlemde biraz yorucu olabilir ama profiterolun güzel olması için her yumurtayı hamura ayrı ayrı kırarak yedirin. Bu işlem tamamlandıkdan sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.
hamuru 10 dk dinlendirip yağlanmış tepsimize tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde diziyoruz
dizme işlemi bitince önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dk kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
hazırladığımız ve soğuttuğumuz kremayı sıkma torbası yardımıyla pröfiteröllerin içine dolduruyoruz
pröfiterolleri tamamen hazırladığımız çikolata sosuna buluyoruz,
kekimizi ikiye ayırıp içine pröfiterollerden yerleştiriyoruz ve kapatıyoruz krem şantiyle kapladığımız kekimizin üstünede pröfiterol yerleştirip servise hazırlıyoruz.
not:pastanın yapımında hazır pröfiterolde kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN ..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..