22 Mart 2012 Perşembe
PEYNİRLİ MİLFÖY
MALZEMELER
4 Adet milföy
1 adet kırmızı biber
4 dal taze nane
1 su bardağı rendelenmiş betaz peynir
yarım su bard kaşar peyniri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı margarin
YAPILIŞI
Milföylerimizi dolaptan alıp çözüyoruz,bir milföyü ayırıp diğerlerini merdane yardımıyla ince açıp margarinle yağladığımız kek kalıbımıza yerleştiriyoruz,
karıştırma kabına peynirlerimizi,ince doğranmış nane ve biberi yumurtamızı alıp iyice karıştırıyoruz ve kalıptaki milföylerin ortasına döküyoruz,kenarlarını harcın üstüne doğru katlıyoruz
ayırdığımız hamuruda üstüne kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar bekletiyoruz.
fırından alıp soğutup dilimleyerek servis yapıyoruz..
NOT:eğer üstü için susam kullanmak isterseniz yağladığınız kalıba önce susam döküp sonra hamuru yerleştirin..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..