MALZEMELER
yarım kg dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
4 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
3 orta boy patates
tuz
karabiber
kekik
2 diş sarımsak
PİLAV İÇİN
2 su bard pirinç
3.5 su bard sıcak su veya tavuk suyu
tuz
tercihe göre tereyağı, Sıvı yağ
YAPILIŞI
küçük doğranmış etimizi kavurarak pişiriyoruz (önceden düdüklü tencere kullanmanızı öneririm )kavrulmak üzere olan etlerimizin üzerine soğanlarımızı istediğiniz büyüklükte doğrayıp ilave ediyoruz.varsa arpacık soğan kullanmanız daha şık olacaktır
en son küçük doğranmış biberimizi be sarımsaklarımızı ilave edip tüm baharatlarla 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz..
patateslerimizi halka halka doğrayıp kızartıyoruz
pilav için zamanınız varsa pirinci bol tuzlu sıcak suda 1 saat bekletmeniz iyi olacaktır
tenceremize yağımızı alıp kızdırıyoruz
iyice yıkanmış pirinçlerimizi ilave edip saydamlaşıncaya kadar kavuruyoruz.
daha sonra varsa tavuk suyu yoksa kaynar suyumuzu ilave edip tuz ekleyip pişiriyoruz suyunu çekmeye başlayınca ocağımızı kısıyoruz
pişince ocaktan alıp 10 dk demlendiriyoruz.
servis tabağımıza halka patatesleri yerleştirip ortasına et sotemizi alıyoruz
yanına farklı kalıplarla oluşturabileceğimiz pilavımızı yerleştiriyoruz servise hazırdır
AFİYET OLSUN..
yarım kg dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
4 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
3 orta boy patates
tuz
karabiber
kekik
2 diş sarımsak
PİLAV İÇİN
2 su bard pirinç
3.5 su bard sıcak su veya tavuk suyu
tuz
tercihe göre tereyağı, Sıvı yağ
YAPILIŞI
küçük doğranmış etimizi kavurarak pişiriyoruz (önceden düdüklü tencere kullanmanızı öneririm )kavrulmak üzere olan etlerimizin üzerine soğanlarımızı istediğiniz büyüklükte doğrayıp ilave ediyoruz.varsa arpacık soğan kullanmanız daha şık olacaktır
en son küçük doğranmış biberimizi be sarımsaklarımızı ilave edip tüm baharatlarla 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz..
patateslerimizi halka halka doğrayıp kızartıyoruz
pilav için zamanınız varsa pirinci bol tuzlu sıcak suda 1 saat bekletmeniz iyi olacaktır
tenceremize yağımızı alıp kızdırıyoruz
iyice yıkanmış pirinçlerimizi ilave edip saydamlaşıncaya kadar kavuruyoruz.
daha sonra varsa tavuk suyu yoksa kaynar suyumuzu ilave edip tuz ekleyip pişiriyoruz suyunu çekmeye başlayınca ocağımızı kısıyoruz
pişince ocaktan alıp 10 dk demlendiriyoruz.
servis tabağımıza halka patatesleri yerleştirip ortasına et sotemizi alıyoruz
yanına farklı kalıplarla oluşturabileceğimiz pilavımızı yerleştiriyoruz servise hazırdır
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..