26 Nisan 2012 Perşembe
ELMALI GÜL KURABİYE
MALZEMELER
200 gr tereyağ veya margarin
1 çay bard yoğurt
1 çay bard şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
un
İÇ HARCI
4 adet elma
1 yemek kaşığı kadar tarçın
1 su bard kıyılmış çeviz
ÜSTÜ İÇİN
pudra şekeri
kırmızı gıda boyası
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki tereyağımızı karıştırma kabına alıp yoğurt şeker ve yumurtayı ekleyip iyice çırpıyoruz,
kabartma tozu ve vanilyayı unumuzla harmanlayıp karıştırma kabına ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.un göz kararı olacağından ağır ağır ilave ederek yoğuralım,hamur yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince 15 dk dinlendirelim..
elmalarımızı rendeleyip tenceremize alıyoruz.
orta hararetli ateşte pişirmeye başlıyoruz.
içine tarçın ve cevizde ilave edip 15 dk pişirip soğumaya bırakıyoruz.
dinlendirdiğimiz hamurumuzu merdane yardımıyla ince açıp bardakla daireler kesiyoruz..
resimdeki gibi üst üste bırakıp ortasına elmalı harcımızdan bırakıp sarıyoruz..
kırmızı kurabiye için ayırdığımız hamurumuza birkaç damla gıda boyası damlatıp yoguruyoruz(renk eşit dağılmalıdır)daireler kesip aynı işlemi yapıyoruz.
bıçakla ikiye bölüp yağlı kağıt serilmiz fırın tepsimize alıyoruz.
200 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz..
fırından alınca ilk sıcaklığı çıktığında pudra şekeri eleyerek servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..