12 Nisan 2012 Perşembe

ETLİ EKMEK

MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1 su bard süt 
1 su bard su 
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
tuz
pul biber
kimyon
kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bard su
YAPILIŞI
Su süt tuz ve yumurtamızı karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz,ölçülü bir şekilde unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur yapıp üstünü kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
kıymamızın içine soğanlarımızı rendeleyip salça tuz baharatlar ve su ekleyip karıştırıyoruz..
hamurumuzu küçük bezelere ayırıyoruz ince bir şekilde açıp,genişçe bir yağsız tavamıza yerleştiriyoruz içine kıymamızdan alıp iyice yayıyoruz..
ocağa alıp orta hararetli ateşte altı hafif pişince ikiye katlıyoruz ve her iki tarafını iyice pişiriyoruz..
servis sırasında limonla servis yapıyoruz .

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..