1 Nisan 2012 Pazar

KEPEK EKMEĞİYLE SANDVİÇ

 
MELZEMELER
KEPEK EKMEĞİ
2 su bardağı su 
yarım paket yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar kepekli un
İÇ MALZEMELERİ
yağsız peynir
kırmızı biber
çeri domates

YAPILIŞI
Suyumuzu ılıtıp mayayı ve tuzu içinde eritiyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz.
ölçülü bir şekilde unumuzu katıp yoğuruyoruz,yumuşak bir hamur elde edip mayalanması için ılık bir otamda ağzı kapalı bir şekilde bekletiyoruz,en az 2 saat mayalanması gerekmektedir,
mayalanan hamurumuza dilediğimiz gibi şekillendirip tepsimizde yarım saat bekletiyoruz 170 derece fırında iyice pişiriyoruz,
soğuyan ekmeklerimizi ikiye ayırıp sandviç melzemelerimizi yerleştiriyoruz

YANINDA YEŞİL ÇAY DEMLEYİN SÜPER OLUYO :)
AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..