MALZEMELER
3 yumurta
1 su bard şeker
1 su bard su
yarım çay bard sıvı yağ
kabartma tozu
vanilya
1 su bard iri kıyım fındık
un
KREMASI İÇİN
3 su bard süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
ÜSTÜ İÇİN
1 Paket krem şanti
1 su bard süt
çikolata
hindistan cevizi
fındık
YAPILIŞI
Kremanın malzemelerini karıştırarak pişiriyoruz koyu bir kıvama gelince tereyağı ekleyip ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz,
krem şantimizi sütle çırpıp soğumaya bırakıyoruz
kekimiz için;
şeker ve yumurtayı iyice çırpıp diğer malzemeleride ekleyip kek hamurumuzu hazırlıyoruz,
çok büyük olmayan ve yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsimize harcımızı alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz,
kekimiz piştiğinde fırından alıp ılıklaşıncaya kadar bekliyoruz ve ortadan iki eşit parçaya ayırıyoruz.ilk parçamıza bol krema sürüp diğer parça kekide üstüne kapatıyoruz,eğer kremamız arttıysa krem şantiden önce pastamızın dışına kaplıyoruz.
en son krem şantimizide kaplayıp fındık hindistan cevizi ve çikolata parçaları ayrıca 1 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata ile süslüyoruz.
buz dolabında 2 saat bekletip servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..