MALZEMELER
KEKİ İÇİN
2 Yumurta
1 su bard şeker
yarım su bard süt
yarım su bard su
yarım çay bard sıvı yağ
yarım su bard badem
1 paket kabartma tozu
1 su bard ıspanak püresi
1 tatlı kaşığı tarçın
un
KREMASI İÇİN
3 su bard süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağ veya margarin
YAPILIŞI
yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz,
hafif haşlayıp doğrayıcıdan geçirip püre haline getirdiğimiz ıspanaklarımızı,iri kıyılmış bademlerimizi ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz,kıvamı çok yoğun olmayacak şekilde un ilave edip yağlı kağıt serilmiş yuvarlak fırın tepsimize alıp 170 derecede yaklaşık 30 dk pişiriyoruz,
kremamızın malzemelerini tenceremize alıp koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz,en son tereyağ ekleyip ocaktan alıyoruz.
fırından çıkarıp soğuttuğumuz keki ikiye bölüyoruz,
kekimizin sığabileceği şekil vereceğimiz çukur büyük kasemize streç folyo seriyoruz,
ikiye ayırdığımız kekimizin bir katını kasete yerleştirip içine kremamızı dolduruyoruz,diğer parça kekimizide üstüne kapak gibi kapatarak üstüne folyonun kenarlarını kapatıp bir tabak örtüyoruz,buzdolabında en az 6 saat bekletip servis tabağımıza ters çevirip dilimleyerek servis yapıyoruz,
dilerseniz içine kremayla birlikte meyve dilimleri, marmelat,çikolata parçalarıda ekleyebiliriz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..