3 Nisan 2012 Salı

PEYNİRLİ YUMURTALI LAVAŞ



MALZEMELER
2 adet lavaş ekmek 
1 adet yumurta
yarım kase kadar tuzsuz beyaz peynir 
2 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ

LAVAŞI HAZIR ALIP KULLANABİLİRSİNİZ EĞER EVDE YAPACAKSANIZ :

LAVAŞ
MALZEMELER
2 su bard süt
yarım paket yaş maya
yarım çay bard sıvı yağ
tuz
aldığı kadar un
YAPILIŞI
sütümüzü ılıtıp içinde maya ve tuzu eritiyoruz,karıştırma kabına alıp üstüne yağ ekliyoruz,unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz,
ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz,
hamurumuzdan cevizden biraz büyük bezeler yapıp merdane yardımıyla incecik açıyoruz,
kızgın ve yağsız tavamıza alıp her iki tarafınıda pişiriyoruz

YAPILIŞI
Lavaş ekmeklerimizin büyüklüğünde bir tavamızı sıvı yağla yağlayıp yumurtamızı çırpıp tabanına yayıyoruz,
bir ekmeğimizi üstüne yerleştiriyoruz beyaz peynirimizide eşit bir şekilde dağıtıp üstüne şeritler halinde kestiğimiz diğer ekmeğimizi yerleştiriyoruz,
kaşar rendemizide ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde kaşarlar eriyinceye kadar pişiriyoruz,
sıcak servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..