3 Nisan 2012 Salı

TARÇINLI MANTI KURABİYE



MALZEMELER
75 gr tereyağ
yarım çay bard süt
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 çay bard pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao 
1 tatlı kaşığı tarçın
un
İÇ MALZEMESİ
damla çikolata
veya fındık fıstık ceviz badem herhangi biri
ÜSTÜ İÇİN
Pudra şekeri ve tarçın
mantı kalıbı
YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırma kabına alıp üstüne ölçülü bir şekilde un ekleyerek yoğuruyoruz,ele yapışmayacak bir hamur haline getiriyoruz,
hamurumuzu 2 parçaya ayırıp merdane yardımıyla açıyoruz ve mantı kalıbımızın üstüne yerleştiriyoruz,kalıbın üstündeyken birkaç defa daha merdaneyle üstünden geçip kesilmesini sağlıyoruz,
çukurlarımızın içine damla çikolata veya kullanacağımız diğer malzemeleri koyuo diğer hamurumuzuda açıp üstüne seriyoruz.
tekrar merdaneyle üstünden geçip iyice kesilmesini sağlıyoruz .
hamurumuzu kalıbımızın altından dikkatlice çıkarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize alıyoruz,
170 derece fırında 8-10 dk pişiriyoruz.
fırından aldığımız kurabiyelerimizi ilk sıcaklığı çıkınca tarçın ve pudra şekerine bulayıp servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..