3 Nisan 2012 Salı

FIRINDA TAVUK/İÇ PİLAV

MALZEMELER
1 Bütün tavuk
sosu için
yarım çay bard sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
PİLAV İÇİN
2 kase pirinç
1 adet havuç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
tuz,tavuk suyu,su,tereyağ,sıvı yağ
YAPILIŞI
Pirinçlerimizi önceden bol tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletiyoruz,tavuğumuzu yıkayıp deri kısmını ayıklıyoruz üstünü geçecek kadar suda bir taşım kaynatıp bu suyu döküyoruz,
tekrar üstünü geçecek kadar su ekleyip 1 yemek kaşığı tuz koyup iyice pişmesi için kaynamaya bırakıyoruz.
sosun malzemelerini karıştırıp hazırlıyoruz.
pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz,
tenceremize 50 gr tereyağ ve sıvı yağ alıp önce dolmalık fıstık ve susamlarımızı kavuruyoruz,5 dk kavurup rendelenmiş havuç ve pirinçlerimizide alıp kavurmaya devam ediyoruz.
kuş üzümlerimizide ekleyip 3 kase haşlanan tavuk suyumuzdan ve 1 kasede sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
haşlanan tavukalarımızın ayak kısmını bağlayıp sabitliyoruz,hazırladığımız sosumuzla her tarafını soslayıp yağlı kağıt serilmiş  fırın kabımıza alıyoruz,önce fırının alt rafında son 15 dk üst rafında pişirip iyice pişince  pilavımızla birlikte servis yapıyoruz ..

AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..