4 Nisan 2012 Çarşamba

YALANCI İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER
3 Kase ince bulgur
1 kase tel şehriye
2 yumurta
1 su bard irmik
1 kase un
tuz
İÇ HARCI
yarım kg yağsız kıyma
4 adet büyük soğan
200 gr tereyağ
tuz
pulbiber
karabiber
üstü için,biberli yağ
YAPILIŞI
Bulgurumuzu karıştırma kabına alıp tel şehriyeyide ilave ederek en az 1 saat önceden suyla ıslatıyoruz ve bekletiyoruz.
su sadece bulgurlarımızı ıslatacak kadar olmalıdır daha fazla olmamalı ,
daha sonra içine un irmik yumurta ve tuzumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz,yumuşak ele yapışmayacak bir kıvama gelmelidir,
kıymamız eğer yağlıysa ekleyeceğimiz yağ oranını düşürebiliriz,
kıymamızı tenceremize alıp tereyağı ekleyip kavurmaya başlıyoruz,
doğrayıcıdan geçirdiğimiz soğanları tuz ve baharatlarıda ilave edip 15 dk kavurmaya devam ediyoruz,kavurma işlemi bittiğinde soğumaya bırakıyoruz (iyice soğumalıdır )
hamurumuzdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz,parmağımızla ortasını açıp kıymamızdan bırakıp kapatıyoruz,tepsimize diziyoruz,
köftelerimizi, 1 yemek kaşığı tuz eklediğimiz kaynamakta olan suyun içine azar azar atıp pişiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz ,üstüne biberli yağlı sos gezdirip servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..