1 Nisan 2012 Pazar

TAVUK BAGET & PATATES


MALZEMELER
tavuk baget 
2 diş sarımsak 
karabiber
kekik
1 çay kaşığı köri
pul biber
kimyon
kızartmak için sıvı yağ
PATATES CİPSİ
4 adet patates
tuz
sıvı yağ

YAPILIŞI
Tavuklarımızı iyice yıkayıp derilerini soyuyoruz,iyice pişmesi için bagetlerin bikaç gerine bıçakla delikler açıyoruz,sarımsağımızı ezip 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlarıda ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz,
tavukları bu sosun içinde yarım saat bekletip kızgın yağda iyice pişinceye kadar kızartıyoruz,
patateslerimizi soyup dilimliyoruz,tuz ekleyip kızartıyoruz,
servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..