12 Nisan 2012 Perşembe

YOĞURTLU TAVUK KEBABI


MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü 
1 yemek kaşığı salça 
1 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak 
tuz
pul biber
karabiber
sıvı yağ

1 kase yoğurt
lavaş ekmeği
kuru nane
YAPILIŞI
Tavukşlarımızı ince ince doğrayıp tenceremize alıyoruz yarım çay bardağı su ekleyip kavurmaya başlıyoruz..
iyice suyunu verip çekince sıvı yağ ekleyip 10 dk daha kavuruyoruz..
ince kıydığımız kırmızı biberlerimizi tuz ve baharatlarımızı sarımsaklarımızı ve en son salçamızı ilave edip iyice pişinceye dek kavuruyoruz..
servis tabağımıza lavaş ekmeğimizi alıyoruz.
üstüne 4 yemek kaşığı kadar yoğurt döküyoruz..tavuklarımızıda yerleştirip toz nane ve pul biberle süsleyip servis yapıyoruz..

EVDE KOLAY LAVAŞ YAPMAK İSTERSENİZ
1.5 su bard.suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 1 yumurta kırın aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın,hamuru bezelere ayırın merdane yardımıyla açın ve yağsız tavada pişirin ..sıcacık servis yapın..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..