6 adet milföy (12 külah için )
1 paket pasta kreması veya krem şanti
süsleme şekerleri
üstü için
pudra şekeri
korne kalıpları..
YAPILIŞI
Milföylerimizi iyice yumuşaması için bekletiyoruz,ince şeritler halinde kesip şeritleri birbirine yapıştırıyoruz,
korne kalıplarımızın üstünden başlayarak alta doğru sarıyoruz aralarında boşluk bırakmamaya dikkat ediyoruz ..
sarma işlemi bitince önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz,kabarıp kızarmaya başlayınca çevirip kızarmayan taraflarınında kızarmasını sağlıyoruz..
tarife göre pasta kreması veya krem şantimizi hazırlıyoruz,
pişen milföyleri yavaşça kalıplardan ayırıyoruz.
soğuduktan sonra sıkma torbası yardımıyla kremaları dolduruyoruz,süsleme şekerleriylede süsleyip servis tabağına alıyoruz,en son pudra şekeri serperek servis yapıyoruz..
NOT:bu tarif için dilediğiniz meyveyi elma püresi kullanabilirsiniz..
AFİYET OLSUN..
üstü için
pudra şekeri
korne kalıpları..
YAPILIŞI
Milföylerimizi iyice yumuşaması için bekletiyoruz,ince şeritler halinde kesip şeritleri birbirine yapıştırıyoruz,
korne kalıplarımızın üstünden başlayarak alta doğru sarıyoruz aralarında boşluk bırakmamaya dikkat ediyoruz ..
sarma işlemi bitince önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz,kabarıp kızarmaya başlayınca çevirip kızarmayan taraflarınında kızarmasını sağlıyoruz..
tarife göre pasta kreması veya krem şantimizi hazırlıyoruz,
pişen milföyleri yavaşça kalıplardan ayırıyoruz.
soğuduktan sonra sıkma torbası yardımıyla kremaları dolduruyoruz,süsleme şekerleriylede süsleyip servis tabağına alıyoruz,en son pudra şekeri serperek servis yapıyoruz..
NOT:bu tarif için dilediğiniz meyveyi elma püresi kullanabilirsiniz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..