9 Mart 2012 Cuma

CEVİZLİ KIYMALI RULO BÖREK

MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1 su bard. süt
yarım paket yaş maya
1 yumurta
1 çay bard.sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
un

HARCI İÇİN
250 gr kıyma
yarım su bard iri kıyılmış ceviz
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
tuz
pul biber
karabiber
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay bard.sıvı yağ

SOSU İÇİN
Yoğurt
salçalı yağlı sos

YAPILIŞI
sütümüzü ısıtıp maya şeker ve tuzumuzu eritiyoruz.diğer malzemelerimizide ekleyip yavaş yavaş un ilave edip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur yapıp mayalanmaya bırakıyoruz..

karıştırma kabına kıymamızı cevizimizi ince kıyılmış veya doğrayıcıdan geçirilmiş soğan ve biberimizi ekleyip karıştırıyoruz en son sarımsak yumurta sıvı yağ ve baharatlarıda ekleyip karıştırıyoruz.
mayalanan hamurumuzu 2 eşit parçaya ayırıp unladığımız tezgahımızda merdane yardımıyla açıyoruz.üstüne 2 ye ayırdığımız kıymamızın bir parçasını her tarafına eşit şekilde elimizle yayıyoruz
bir kenarından başlayarak rulomuzu yapıyoruz .
rulomuzu 2 parmak kalınlığında keserek yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz..
hamur bitinceye kadar işleme devam ediyoruz ..
200 derece önceden ısıtılmış fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişiriyoruz .
servis tabağına alıp yoğurt ve salçalı sos ile süsleyip servis yapıyoruz..
dilerseniz soslamadan çay saatlerindede sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz ..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..