19 Mart 2012 Pazartesi

CUPCAKE

MALZEMELER
1 su bard süt
1 su bard.şeker
3 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bard un
kabartma tozu
vanilya
ÜZERİ İÇİN
1 paket krem şanti
1 bardak süt

ISLATMAK İÇİN
1 bard.süt
1 bard.su
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI
yumurta ve şekeri iyice çırpıp içine diğer malzemeleri ekliyoruz ve kek harcımızı hazırlıyoruz,bu harcı silikon kalıpların yarısından az olacak şekilde eşit paylaştırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz,
krem şantimizi sütle çırpıp dolapla bekletiyoruz.
pişen keklerimizi fırından alıp kalıplardan çıkarmadan ıslatmak için hazırladığımız harcımızdan eşit olacak şekilde üzerlerine döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz
soğuyan keklerimizin üzerine krem şantimizi sıkma pompası veya torbası yardımıyla dolduruyoruz
en son dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapıyoruz
ben toz fıstık fındık ve hindistan ceviziyle süslemiştim

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..