1 Nisan 2012 Pazar

DOLGULU MİNİ TOP KEK



MALZEMELER
KEKİ İÇİN 
3 Yumurta 
1 su bard şeker
3 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
1 su bard su
un
İÇ malzemesi
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata veya
1 su bard kadar çikolatalı puding
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
DOLGU malzemesi
1 paket kakaolu pasta kreması
süt
veya tercihe göre krem şanti
ÜST süslemesi
hindistan cevizi
yeşil fıstık tozu
süsleme şekerleri
fındık parçaları
YAPILIŞI
Kekimizi hazırlamak için karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alıp iyice çırpıyoruz diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz,biraz koyu bir hamur olacak şekilde unumuzu ekleyip yağlı kağıt serilmiş yuvarlak fırın tepsimize alıyoruz 160 derece önceden ısıtılmış fırında iyice pişiriyoruz,pişince soğumaya bırakıyoruz ,
pasta kremamızı yada krem şantimizi hazırlayıp buz dolabında bekletiyoruz,
pişen kekimizi parçalayıp karıştırma kabına alıyoruz tarçın ve çikolatamızı ilave edip elimizle yoğuruyoruz yumuşak fakat ele yapışmayan bir kıvamı olmalıdır,
eğer kuru olduysa çok az sütle ıslatabilirsiniz ,
yoğurduğumuz keklerimizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerini parmağımızla açıyoruz ve ortasına kremamızdan şırınga veya kaşık yardımıyla taşmayacak kadar koyup elimizle kapatıp yuvarlıyoruz..
kullanacağımız süsleme malzemelerimizi düz bir tabağa alıp keklerimizi yuvarlayıp servis tabağımıza alıyoruz yaklaşık 2 saat buz dolabında bekletip servis yapıyoruz ..

AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..