17 Nisan 2012 Salı

ETLİ BAMYA

MALZEMELER
1kutu konserve bamya 
300 gr (1 kase )dana kuşbaşı 
1 kase arpacık soğan 
1 yemek kaşığı salça 
sıvı yağ
tuz,pul biber
su
YAPILIŞI
Etlerimizi tenceremize alıp yarım çay bard su ilave edip pişmeye bırakıyoruz..
suyunu çekmeye başlatınca sıvı yağ ilave edip kavurmaya başlıyoruz..15 dk kadar kavurup kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanlarımızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz..
iyice kavrulduğunda salça ve pul biber ilave ediyoruz..
bamyalarımızı iyice yıkayıp içindeki domatesi de dilimleyerek tenceremize alıyoruz..
bamyaların üstünü geçecek kadar kaynar su ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakıyoruz..
konserve olduğundan 15 dk kaynaması yeterlidir..
piştiğinden emin olunca ocaktan alıp servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..