1 su bard yoğurt
200 gr tereyağ veya margarin
yarım çay bard sıvı yağ
1 yumurta
1 su bard şeker
1 su bard iri kıyım ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Margarin veya tereyağ hangisini kullanacaksanız oda sıcaklığında olmalıdır.
malzemelerin tamamını karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz ve ölçülü bir şekilde un ekliyoruz çok sert bir hamur olmamalıdır,nerdeyse elimizle şekil veremeyeceğimiz yumuşaklıkta bırakıyoruz.
yağlı ağıt serilmiş fırın tepsimize hamurumuzdn koparıp şekil vermeden dağınık bir şekilde yerleştiriyoruz..200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklasık 30 -40 dk pişiriyoruz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..