16 Nisan 2012 Pazartesi

EV USULÜ FIRINDA BEYTİ KEBAP

MALZEMELER
Yarım kg yağlı kıyma 
2 orta boy soğan 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
4 diş sarımsak
tuz
LAVAŞ İÇİN
1 su bard su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
un
ÜSTÜ İÇİN
Kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
su
tuz
YAPILIŞI
Kıymamızı karıştırma kabına alıp soğanı ve sarımsağı içine rendeliyoruz tuz ve baharatlarıda ekleyip yoğuruyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz .
lavaş ekmeğimizin malzmelerini karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayıp merdaneyle açıyoruz ve yağsız tavada pişiriyoruz.üstü kapalı bir şekilde muhafaza ediyoruz..
ekmelerimizin kenarına kıymamızı yerleştirip rulo yapıp sarıyoruz ve yağladığımız fırın kaplarına yerleştiriyoruz..üstüne az bir miktar daha yap gezdirip 200 derece fırında pişiriyoruz fırından çıkarmadan 15 dk önce hazırladığımız salçalı sosumuzu tabaklarımıza eşit dağıtıyoruz ve kaşarları ilave ediyoruz..kaşarlar eridiğinde fırından alıp sıcak servis yapıyoruz..
DİLERSENİZ HAZIR LAVAŞ KULLANABİLİRSİNİZ..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..