17 Nisan 2012 Salı

EVDE FINDIK LAHMACUN


MALZEMELER
hamuru için :
2 su bard su
2 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
un
İÇ HARCI
yarım kg kıyma
2 adet domates
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım su bard sıvı yağ
tuz
kimyon
pul biber
karabiber
isteğe göre yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
hamurumuzun malzemelerini karıştırıp unu ilave ediyoruz yoğuruyoruz,yumuşak bir hamur olunca dinlenmeye bırakıyoruz..
kıymamızın içine doğrayıcıdan gecirdiğimiz soğan ve domatesimizi ekliyoruz,isteğe göre maydanoz ve yeşil biberde ekleyebilirsiniz..
baharat salça ve sıvı yağımızıda ekleyip iyice karıştırıyoruz..
hamurumuzu bezelere ayırıp merdane yardımıyla incecik açıyoruz..
yuvarlak bir şekilde kesip tepsimize yerleştiriyoruz..
kıymamızdan 1 kaşık kadar alıp iyice yayıyoruz ve 200 derece fırında pişiriyoruz ..
dilerseniz yağsız teflon tavdada pişirebilirsiniz ..ve fırından almadan üstüne kaşar rendeside ilave edebilirsiniz..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..