17 Nisan 2012 Salı
PIRASALI KIYMALI GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
5 adet yufka
2 su bard yoğurt
1 çay bard zeytin yağı
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
İÇ HARCI
250 gr kıyma
3 adet pırasa
2 yemek kaşığı zeytin yağı
karabiber tuz pul biber
YAPILIŞI
Kıymamızı tenceremize alıp zeytin yağı ilave edip kavurmaya başlıyoruz..5 dk sonra ince doğradığımız pırasaları tuz pul biber ve karabiber ilave edip iyice kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
yufkalarımızı açıp üst üste bırakıyoruz ve 4 parçaya ayırıyoruz..
yoğurt yumurta zeytin yağı ve kabartma tozundan oluşan harcımızı her yufkanın üstüne sürüp pırasalı iç harçımızdan kalın kenarına doğru bırakıp yayıyoruz..
sigara böreği gibi sardığımız böreklerimizi içe doğru sarıp gül şeklini veriyoruz ve yağlı kağıt sarılmış fırın tepsimize diziyoruz..
kalan yoğurtlu harcımızdan böreklerin üstüne fırçayla sürüp susam ve haşhaş ilave edip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz ..
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..