1 Nisan 2012 Pazar

FIRINDA ÇİĞ BÖREK

MALZEMELER
Yarım paket maya
1 su bard süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
yarım çay bard sıvı yağ
alabildiği kadar un

iç harcı için
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 çay bard su
1 adet kuru soğan
yarım çay bard sıvı yağ
kekik tuz karabiber pul biber yeni bahar

YAPILIŞI
Ilık sütümüzde maya şeker ve tuzu eritiyoruz diğer malzemeleride karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip mayalanması için ılık bir ortamda bekletiyoruz..
iç harcı için soğanımızı rendeleyip diğer tüm malzemeleride kıymamıza karıştırıp bekletiyoruz.
mayalanan hamurumuzu merdaneyle ince açıyoruz ve yuvarlaklar parçalar kesiyoruz(ben en küçük tenceremin kapağıyla kestim yaklaşık 15 cm çapı)
kıymamızı yuvarlak hamurumuzun yarısına yayıp diğer yarısını üstüne kapatıp çatalla kenarlarını bastırarak kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştiriyoruz,üstünü fırça yardımıyla zeytinyağıyla yağlayıp 250 derece fırında hamur biraz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz..
çiğ börek normalde mayasız ve kızartılarak yapılır fakat ben bu şekilde denedim,dilerseniz mayasız ve yine fırında yapabilirsiniz tadı çok güzel ve çok hafif oldu tavsiye ederim..

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..