MALZEMELER
4 adet yufka
2 adet havuç
2 dal ıspanak
yarım su bard kaşar peyniri rendesi
İÇ HARCI
4 adet yumurta
2 su bard yoğurt
1 paket kabartma tozu
yarım su bard sıvı yağ
ÜSTÜ İÇİN
1 yumurtanın sarısı çörek otu
YAPILIŞI
Havuçlarımızı rendeleyip yaklaşık 2 dk hafif yağda soteliyoruz.tuz ve pul biber ekliyoruz ocaktan alıp soğutuyoruz.
ıspanaklarımızı bir parmak kalınlığında doğrayıp tuz ekliyoruz ve kaşar peyniri rendesiyle harmanlıyoruz,
harcımızın malzemelerini karıştırıp hazırlıyoruz.
yufkalarımızı tezgahımıza alıp açıyoruz,kenarına ıspanak veya havucumuzu yerleştirip bir kat katlıyoruz(yani havuç ve ıspanağımızı koyduğumuz kısmına sos değmeyecek şekilde bir kat kapatıp sonra yufkayı sosluyoruz),yufkanın açık olan diğer kenarlarına sosumuzdan döküp sararak rulo yapıp kenara kaldırıyoruz.
3 adet yufkayı aynı şekilde sardıktan sonra,son kalan yufkamızı tezgahımıza yayıp kalan sosumuzu tamamına yayıp bu böreklerimizi içine yerleştiriyoruz,tamamını tek rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize alıp üstüne yumurta ve çörek otu ekleyip 200 derece fırında pişiriyoruz.
fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktığında dilimleyerek servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
butik pasta tasarım..