1 Nisan 2012 Pazar

KREMALI MAKARNA

MALZEMELER
Yarım paket yumurtalı makarna 
KREMASI İÇİN 
1 yemek kaşığı tereyağ 
1 yemek kaşığı un
1 su bard süt
1 çay kaşığı tuz
yarım su bard kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
Makarnamızı 1 yarım yemek kaşığı tuz eklediğimiz kaynar suda haşlıyoruz (biraz diri kalmalı )
tavamıza tereyağını alıp unumuzu kavuruyoruz 2 dk kavurup 1 bardak sütümüzü ağır ağır ilave edip iyice karıştırıyoruz amamını dökünce karıştırmaya devam ediyoruz kıvamı koyulaşmaya başlayınca peynirimizin yarısından fazlasını kremamıza ilave edip ocaktan alıyoruz
süzüp derin bir tabağa aldığımız makarnamıza kremamızı ekleyip karıştırıyoruz ,
en son kalan kaşarlarımızı üstüne ilave edip servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..