11 Ağustos 2012 Cumartesi

PEYNİRLİ METEZ



MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bard su
tuz
aldığı kadar un
İÇ HARCI
1 kase kadar rendelenmiş tuzsuz beyaz peynir
yarım demet maydanoz

ÜSTÜ İÇİN
50 GR tereyağı
pul biber
YAPILIŞI
Yumurta su ve tuzu karıştırma kabına koyup ölçülü bir şekilde unumuzu ekleyip biraz sert bir hamur yapıyoruz bezelere ayırıp dinlendiriyoruz,
bezelerimizi tek tek açıp yarısına kadar peynir yerleştirip diğer yarısını üstüne katlıyoruz ve dilediğimiz şekilde kesip unlanmış tepsimize yerleştiriyoruz.
kaynar suyumuzun içine tuz ekleyip metezlerimizi haşlıyoruz,
servis tabağımıza alıp biberli yağlı sosla servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

butik pasta tasarım..